Dansk Jernbaneforbund

Stationspersonalet

Områdegruppe DSB

 

 

 

Bestyrelsesmøde og ex. ord. tillidsmandsmøde

Mandag den 1. oktober 2001 klokken 10.30

Hotel Villa Gulle, Østervoldgade 44,

5800 Nyborg, tlf. 65 30 11 88

 

 

 

 

Referat fra 2. møde

 

  

 

Udsendt den 09.10.2001på net.dialog og med "rød" post

 

Stbtj Jørn Nicolaisen Områdegruppeformand gr.10.02 Århus

Rgm Henry Nielsen, Områdegruppekasserer, gr.10.00 Herning

Stbtj Kurt Hansen, Områdegruppenæstformand gr.10.06 København H

Stbtj Henrik R Frederiksen, Gruppeformand gr.10.01 Fredericia

Stbtj Per Jenner, Gruppeformand gr.10.03 Århus

Stbtj Kim L Stenderup, Gruppeformand gr.10.04 Nyborg

Stbtj Henning E Laursen, Gruppeformand gr.10.05 Herning

Stbtj Frank M Larsen, Gruppeformand gr.10.07 Belvedere

Stbtj Kurt L Olsen, Gruppeformand gr.10.09 Kalundborg

Dtbtj Preben Henriksen, Gruppeformand gr.10.12 København

Rgm Jørgen Buhl, Gruppeformand gr.10.15 Fredericia

Stbtj Lasse L E Andersen, Gruppeformand gr.10.16 Høje Taastrup

Stbtj N E L Nielsen, Folkevalgt revisor gr.10.01 Fredericia

Dl Sten Gildesberg Gæst gr.10.14 København

Rgfm Jan R Christensen Gæst Dansk Jernbaneforbund

 

Stbtj Torben H Neiiendam, Gruppeformand gr.10.11 Nykøbing F

Stbtj Kim Gert Andersen, Gruppeformand gr.10.08 Helgoland

Phfm Karsten Sakariassen, Gruppeformand gr.10.18 Vinderup

 

Stbtj Bjarne M Andersen, Gruppeformand gr.10.10 Kastrup/Helsingnør

Stbtj Bengt Juhl-Hansen, Gruppeformand gr.10.13 København

 

Dagsorden:

    1. Mødets åbning.
    2. Godkendelse af dagsorden.
    3. Godkendelse af referat fra sidste møde.
    4. Beretning fra virksomheden.
    5. Meddelelser fra lokalgrupperne.
    6. SU-information.
    7. Regnskab.
    8. Andet.
    9. Sager til afgørelse.
    10. Spørgsmål fra bestyrelsen.

 

Ad 1. Mødets åbning.

Områdegruppeformanden bød velkommen til det 2. bestyrelsesmøde i områdegruppen, en særlig velkomst til vor gæst Jan R Christensen, der vil orientere mødet om status på ny forbundsstruktur under punktet 8a, og til Per Jenner nyvalgt gruppeformand i gruppe 10.03, og til N E L Nielsen som vil bidrage i forbindelse med dagsordens punkt 7.

Meddelte der var afbud fra Kim Gert Andersen gruppe 10.08, Torben Neiiendam gruppe 10.11 og Karsten Sakariassen gruppe 10.18.

Poul Nyrups tale om rigets tilstand ved folketingets åbning d. 02.10.01 er nok blevet omskrevet et par gange i lyset af terrorangrebet på USA. Ved økonomiske analyser opererer man med nogle begreber, man kalder for megatrends, trends og wild cards. En megatrend er f.eks. ændret alderssammensætning i befolkningen, en trend er f.eks. globaliseringen eller miljøtrenden. Wild cards er f.eks. oliekrisen 1973, Tjernobyl ulykken i Rusland, Berlinmurens fald 1990, december orkanen eller aktuelt Manhattan / Washington d. 11.09.01 – Finansloven – Begivenhederne d. 11.09 og efterfølgende økonomiske dønninger vil få indflydelse på finanslovsforhandlingerne, så frem for at skændes indenrigspolitisk om en barselsorlovsmodel vil finanslovsforslaget blive ændret eller opjusteret på flere poster f.eks. på sikkerhedsområdet, krisen i pensions –forsikringsbranchen (PFA), krisen i flybranchen, SAS afskediger 1100 ansatte, og regeringen garanterer flyforsikring osv. osv.. Der kommer helt sikkert en regning efter d. 11.09.01 – Næste strømpil på hvor folk politisk søger hen, om de enten vælger det sikre, eller stemmer i protest og raseri, kan vi aflæse efter Amts- /Kommunevalget d. 20.11.01.

 

Ad. 2: Godkendelse af dagsorden.

H R Frederiksen gruppe 10.01 blev valgt til mødeleder.

Dagsorden udsendt den 7. september 2001 med indkaldelse, godkendt.

 

Ad. 3: Godkendelse af referat fra sidste møde.

Referat fra 1. områdegruppebestyrelsesmøde d. 05.-06.09.01 i Århus. Vedlagt bilag: "Forretningsorden for bestyrelsen dateret 06.09.2001" samt "Lokalgruppestruktur / tillidsrepræsentantfortegnelse opdateret 06.09.2001". Godkendt.

Ny revideret "Lokalgruppestruktur / tillidsrepræsentantfortegnelse" med nyvalgene i gruppe 10.03 og 10.07 udsendt alene via netdialog den 30.09.2001.

 

Ad. 4: Beretning fra virksomheden.

Stationspersonalets Afdeling ekstra ordinært tillidsmandsmøde d. 18.09.01 i Korsør.

Stationspersonalets Afdeling afholdt ekstra ordinært tillidsmandsmøde d. 18.09.01 i Korsør. Tillidsmandsmødet vedtog nedlæggelse af Stationspersonalets Afdeling pr. 01.10.01 og anbringelse af afdelingens midler, som efter endt revision 31.12.01 vil samlet, årsregnskabet og formue og beholdninger, blive overdraget til hovedforbundet. Årsregnskabet udsendes til alle delegerede på tillidsmandsmødet.

Anmeldelse af tillidsrepræsentanter.

Områdegruppen har anmeldt tillidsrepræsentanter til forbund og DSB. Anmeldelse om andre valg og udpegninger vil snarest finde sted.

Udbud – af 15% offentlig servicetrafik på jernbane

Fristen for aflevering af tilbud var d. 17.09.01. Det var ikke et forhandlet udbud, virksomhederne kan ikke tage forbehold, men trafikministeriet kan indkalde virksomheder til uddybende information f.eks. omkring serviceniveau. (Der forlanges i udbuddet f.eks. kun 4 åbne billetsalgssteder på udbudsstrækningerne). 5 virksomheder har afgivet tilbud – DB regio (tysk), Arriva A/S (fransk), Connex Danmark A/S (fransk), Serco A/S (engelsk) og DSB. Udbuddet blev formet og af trafikministeriet lagt meget vægt på den lille mand skulle kunne byde, den lille mand blev i denne sammenhæng DSB. D. 17.12.01 kl. 10.00 afholder trafikministeriet en pressekonference hvor den vindende byder bliver offentliggjort.

Møde 29.10.01 kl. 10.00 i Århus for berørte tillidsmænd indkaldt af Forbundet om udbud af togtrafik i Danmark

Områdegruppens møde med DJ d. 27.09.01 om fremtidige samarbejdsrelationer –

På Områdegruppens møde med DJ d. 27.09.01 om fremtidige samarbejdsrelationer blev bl.a. Jan R Christensens rolle som faglig sekretær og administrativ hjælper drøftet. Per Pedersen vil være suppleant for Jan og omvendt, endvidere vil deres ansvarsområde omfatte Metro Service A/S og Traxson A/S. Forbundet udarbejder en organisatorisk håndbog, hvor ansvarområder, sagsgange og rutiner vil være beskrevet. Der afholdes et 12/12 møde med Torben Hansen og Mogens Godsk for områdekasserere. Sikon Mikael Kristensen får hjælp af Ole Husted i Århus m.h.t. medl. i Jylland / Fyn ved arbejds-skadesagsbehandlingen. – Udleveret liste over forbundets tlf. nr. – e-mail adresser + organisationsskema.

Reception hos Dansk Jernbaneforbund på Søndermarksvej 16 2500 Valby d. 02.11.01 for medlemmer og forretningsforbindelser.

Obs: Efterfølgende er receptionen blevet udsat p.g.a. at håndværkerne ikke er færdige.

Finansministeriet har godkendt organisationsaftale mellem Banestyrelsen og Dansk Jernbaneforbund.

Finansministeriet har godkendt organisationsaftale mellem Banestyrelsen og Dansk Jernbaneforbund. Dermed er også Banestyrelsen overenskomstdækket.

§ 31 afskedssager

I forbindelse med § 31 afskedssager er der truffet beslutning i forbundsledelsen og meddelt ved brev af 26.09.01 – "Dansk Jernbaneforbund vil fremover ved modtagelse af § 31 skrivelse i forbindelse med uansøgt afsked – fra STK – straks (samme dag) skrive til medlemmet og tilbyde hjælp til at lave indsigelse, såfremt dette måtte ønskes."

Kvalifikationsløn til OK- ansatte

Med baggrund i møde d. 28.06.01 mellem DSB drift og Stationspersonalet Afdeling om tildeling af et kvalifikationstillæg for overenskomstansatte stationsbetjente er der foretaget en opgørelse af antal og beløbsforskelle område for område. Områdegruppen har tilskrevet DSB drift om endelig drøftelse / forhandling ved brev af 21.09.01. Møde aftalt d. 02.10.01.

Lokallønspuljer 01.04.01 DSB drift.

Forhandlingerne om anvendelsen af lokallønspuljer pr. 01.04.01 DSB drift fortsætter. Der blev afholdt møde d. 24.08.01. Nyt møde aftalt til d. 02.10.01 med henblik på underskrivelse af aftale.

Status på projekt GTA for klargøringspersonale i Københavnsområdet

Status på projekt GTA for klargøringspersonale i Københavnsområdet er at kommissoriet for projektet underskrives en af de nærmeste dage og eftersendes til berørte gruppeformænd.

Formålet med projektet er at foretage analyse af, hvad laver klargøringspersonalet i København i dag, og hvad skal de lave efter K2004. Idet indsættelse af nye IC4 tog og gennemførelsen af GTA må vurderes til at afstedkomme en produktionsudvidelse på klargøringsområdet, samtidig med klargøring af "rødt materiel" skal fortsætte til den endelige udfasning foregår, formentlig ved K2004.

Herunder afklare hvor arbejdet skal udføres samt en vurdering af fremtidigt personalebehov på klargøringsstationer i København.

Ligeledes en vurdering af uddannelsesbehov, evt. behov for nyrekruttering samt afsøgning af mulighederne for benyttelse af medarbejdere fra hhv. Drifts decentrale jobbørs og Den Særlige Jobbørs i DSB.

SU velfærdsmidler fordelingsnøgle efter årsværk

Ved brev af 31.08.01 fra DSB økonomi og personale har DSB oplyst om fordelings-nøgle efter årsværk og kronebeløb for SU velfærdsmidler.

Navneændring – FO DSB har skiftet navn til FO for Jernbanedrift

FO DSB har skiftet navn til FO for Jernbanedrift – Fællesorganisationen for håndværkere ved Jernbanedrift. Bestyrelsen består af 10 mand, hvor Flemming Rasmussen er formand, Ole Bundgård næstformand, Gert Sørensen kasserer og Klaus Poulsen sekretær.

Evaluering projekt Ekstra Service i DSB Salg & Stationer. Område gruppen havde møde med S&S den 25.09.01 Med deltagelse Direktør Jørn Wepler og Områdechef Ole Sørensen, SydJylland / Fyn. DJ's forslag om en ændret projekt beskrivelse:

Ideen om en simpel integrering af projektmedarbejdere.

Forslag til ny projektbeskrivelse:

DSB Salg & Stationer tilføres et antal medarbejdere/stationsbetjente placeret i hvert enkelt af de 6 områder. Antallet af medarbejdere der tilknyttes "Projekt Ekstra Service" er svarende til ca.15% af de enkelte områders nuværende bemanding af servicemedarbejdere/stationsbetjente.

Medarbejderne i projekt deltager i såvel det daglige normale arbejde i henhold til arbejdsbeskrivelser og tjenestefordeling. Tillige med udførelse af specielle opgaver tilrettelagt og organiseret af lokal arbejdsledelse. Til støtte for tilrettelæggelse af særlige og specielle opgaver og arbejde i dagligdagen kan projektet tillige tilføres arbejdsledelse.

Forslaget blev afvist med henvisning til det økonomiske omkring afregning ved indlån. Og med at en forøgelse af medarbejder antallet kan bevirke at det bliver svært at "undvære" dem senere, når der ikke er medarbejdere i projekt. S&S vil ikke skabe et øget behov.

Frivillige fratrædelser blev også drøftet primært ud fra betragtningen om, at alle medarbejdere bliver behandlet ens. Det vil sige at alle, der ønsker at modtage et tilbud, bliver behandlet individuelt med henblik på en aftale.

Aftalerne, der er bygget op omkring tjenestemandsloven og seniorpolitikken, åbner mulighed for, at man i forbindelse med pensionering kan modtage to af følgende "tillæg":

Som hovedregel minimeres en af muligheder, såfremt en anden gøres større. Eksempel: tillæg af mere end to pensionsår nedsætter engangsbeløbet. Eller længere fritstilling nedsætter engangsbeløbet. Hovedbetingelsen for at kunne blive førtidspensioneret er, man er fyldt 60 år.

Uniforms- og arbejdsbeklædning DSB Salg & Stationer.

Siden 1. møde 5. - 6. september har sagen ikke udviklet sig. Referat fra møde den 27.8 er udsendt. Der mangler stadig færdige dokumenter (bilag) på arter og antal, og der mangler stadig udkast til "beklædningsvejledning". Hensigten er, at der udarbejdes og indgås en egentlig aftale.

Centrale Jobbørs

DJ har afholdt statusmøde den 20.09.01 med Jobbørsen. Notat med bilag udleveret til bestyrelsen. Det er aftalt, at næste skriftlige information til medarbejdere tilknyttet Jobbørsen udsendes først i november umiddelbart efter næste møde i Jobbørsrådet d. 23.10.01. Jobbørsrådet modtager status over placering i varige stillinger, projekter, uddannelser, afsked med rådighedsløn, fratrædelser m.v., denne status vil indgå i informationen.

Der forestår opgaver med at planlægge og indkalde til 3 netværks møder (Nord- og sydlige Jylland og Sjælland). Medlemmerne i Jobbørsen skal orienteres om tilhørsforhold til lokalgrupperne. Dette i relation til projekter og indlån. Lokalgrupperne som har medlemmer - under en eller anden form - placeret inden for gruppens område - orienterer personligt det enkelte medlem om hvem, der er deres tillidsrepræsentant (Gruppeformanden). Områdegruppen underretter øvrige ved skrivelse.

Som bilag til notatet om central jobbørs lå en projektbeskrivelse for et pilotprojekt klargørings beskæftigelse aftalt mellem DSB drift og den særlige jobbørs. Projektet har til formål at uddanne og løbende besætte ledige klargøringspladser i DSB drift med overtallige stationsbetjente fra den særlige jobbørs efter tilfredsstillende jobprøvning i drift – Områdegruppeformanden meddelte støtte og opbakning til projektet på VSU mødet i DSB drift d. 24.09.01

Via projekt klargørings beskæftigelse forsøges uddannet og afprøvet ledige stationsbetjente med henblik på placering i varige jobs startende 2 på Belvedere – 2 i Kb – 2 i NF 1 holdleder opslås ledig, endvidere allerede i gang er 5 til afprøvning Kastrup – 2 på Helgoland. Dette er sammenholdt med områdegruppens egen sammenstilling af manglende opslag af ledige stillinger næsten overensstemmende.

Ekstraordinært gruppemøde i lokalgruppe 10.14 mestre, østDanmark

Områdegruppen indkalder til ekstraordinært gruppemøde : Tirsdag den 30. oktober klokken 15.00 på Københavns Hovedbanegård. Valg af lokal gruppeformand og bestyrelse. Der udsendes indkaldelse med dagsorden til gruppens medlemmer.

Alle arbejdsledere vil blive underrettet om fagligt gruppetilhørsforhold efter d. 01.10.01 ifølge notat af 29.06.01 om nedlæggelse af Landsgruppen for Mestre: "Medlemmer af mestergruppen som er beskæftiget i DSB eller placeret i DSB΄s jobbørs overføres pr 01.10.01 til områdegruppe DSB og indplaceres i lokalgruppe mestre øst eller vest afhængig af stationeringssted. Mestre som er stationeret i jobbørsen indplaceres i jobbørsgruppe øst eller vest afhængig af stationeringssted.

De modtagne områdegrupper underretter i september måned respektive medlemmer af landsgruppen for mestre om, hvor de er placeret i den nye struktur, samt orienterer om hvem, der er de pågældende medlemmers tillidsrepræsentant."

Beretningen blev godkendt.

 

Ad. 5: Meddelelser fra lokalgrupperne.

Områdegruppen havde modtaget skriftlige indlæg fra 3 lokalgrupper.

Gruppe 10.02:

Afholdt ekstra ordinært gruppemøde d. 27.08.01 med information om ny struktur i Dansk Jernbaneforbund, de udtagne krav til aftalefornyelsen april 2002, status på job og arbejdsforhold på P-risten og valg af gruppebestyrelsesmedlem Per Laursen.

Gruppe 10.06:

Ferieaftale i sammenlagte Område Vest- og Sydsjælland. Efter at to grupper af stationsbetjente nu høre til samme område og afløsningen ske på tværs af gamle grænser er der behov for en ny aftale. Aftalen gælder for henholdsvis sommer- og vinterperioderne med start fra 2. maj 2002.

Efterfølgende er 2 stbtj. som startede i Roskilde (Område Storkøbenhavn) 1.6.01 blevet omklassificeret til 13. lr. pr 1/10-01.

Sygefravær i City er højt og der arbejdes på at nedbringe dette. En metode der forsøges er tankerne og ideerne om at skabe små fast teams. Tanken er at skabe det nære forhold til kollagerne og give mulighed for større indflydelse på det daglige arbejde. En større jobtilfredshed er målet.

Natåbent København H Efter 18 måneder med døgn åbent på Hovedbanegården. Lukker Banegården igen om natten nogle timer. Stor uro, mange mennesker som ikke har "lovligt ophold" og store gener i forbindelse til arbejdet med rengøring er årsagerne. Den lokale ledelsen har udvist hurtig ageren i den sag.

Gr. 10.14:

Der er indgået aftale om nyt turskifte for vagthavende driftsleder i driftssektionen ved togkomponenter pr. 01.10.01. Baggrunden var, at Railion har ønsket selv at foretage den fulde disponering af eget trækkraftsmateriel.

 

Ad. 6: #9; SU-information.

VSU i Drift d. 24. september (næste møde 19. december)

9 stk. ekstra IC4 bestilt fra 83 til 92 stk.

Bestyrelsen godkendt bestilling af 20 stk. nærbanetogsæt

42 stk. dobbeltdækkertog lejes til Nordvest banen – overvejelser om lige så mange til Sydbanen – flere passager fra uge til uge – evt. slutningen af 2002.

Togkomponenter ændret ledelsesstruktur på komponentværksted Århus. Værkstedsledere væk. Værkmester refererer direkte til Værkstedschef.

Økonomi: salg er gået fra 411 mio. kr. til 298 (Ralion)

Regnskabet ligger 50 – 60 mio. kr. bedre end prognosen

Budget 2002 – indeholdt 5% rationalisering – afleveres til koncern 1. okt.

DSB total ligner et overskud på kr. 1,2 mia. for 2001.

Timepriser i kalkulationsmodel justeres efter områder.

Personale: Styrketal 400 mindre heraf 250 lkf til Ralion

Kompetenceudviklingsprojekter efter OH kr. 15 mio. afsat

Klimaundersøgelse – et ledelses- og klimaeftersyn, spørgeskemaer udsendes med følgebrev underskrevet af a + b side okt.

Arbejdsmiljøudvalg (næste møde d. 29.11)

Uddannelsesudvalg (næste møde d. 22.11)

VSU i Salg & Stationer d. 10.09.01 (næste møde d. 3/12-01)

Møderne i almindelighed handler meget lidt om servicemedarbejderen, men via dette VSU-mødes dagsorden havde ledelsen valg at orientere om Projekt; "Kortlægning af arbejds-opgaver for Stationsbetjente" Aftalepapir mellem DSB og DJ blev omdelt til VSU efter en kort orientering fra Formanden. Der var ingen kommentar fra øvrige medlemmer af VSU. DJ bekræftede på baggrund af stillede spørgsmål, at det fremlagte var genkendeligt.

(Medlemmerne er underettet om projektet ved personlig skrivelse. Oprindelig tidsplan holder ikke. Der afholdes møde mellem DSB og DJ om emnet den 8/10-01)

Af andre emner på mødet kan nævnes:

Mål og resultatsstyring. Skranke salg skal analyseres, pilotprojekt er sat i gang i Hellerup og Høje Tåstrup. Der vurderes på tiden, det tager at sælge en billet. På kvalitet af produktet og stationen. På kunde- og medarbejdertilfredshed. På omsætning og omkostninger. Alt i alt er det dyrt for DSB at sælge billetter i den kendte form. Store "huslejer" og relativt mange ansatte.

Økonomi. Salg & Stationers økonomi og regnskab er en indviklet sammenstilling af Områderne (billetsalg) og Ejendomme, bygningers værdi og vedligeholdelse. Hertil kommer diverse store byggeprojekter. Selve indtægten på salg af billetter indlands indgår ikke regnskabet. Kun profession af salget er en indtægt. Salg og Stationer er "agent" for Passagertog og S-tog. Det er aftalt, at Økonomichefen deltager i næste formøde for medarbejderrepræsentanter, hvor der vil være et mini kursus i økonomi og regnskab.

OSU i Togkomponent

Der blev afholdt OSU møde i togkomponenter d. 18.09.01.

OSU i Togsæt d. 20. september (næste møde 06. december)

Togsæt’s organisation på plads efter OH projektet. Fredericia er i gang med forandringsproces, kompetenceudvikling, mål og visioner.

Togsæt ønsker en ledelsesudvikling, så vi matcher en ledelsesprofil med omverdenen.

Km Produktion mellem hændelser totalt 12,8km

Ændring af eftersyn kræver godkendelse i DSB sikkerhed og Jernbanetilsynet.

Forandringsplaner frem til 2010 – materielplaner og infrastrukturplaner

Materiel: 92 IC4 før 83. – 42 puljetog Sverige + 10 ekstra. – 20 IC2 (halve IC4 type 1, der også er egnede til at køre lange stræk, nærbanetog, Od – Svendborg. – degiro type 2 til korte stræk og 42 dobbeltdækkere på lejebasis. MR-togsæt udrangeres 2010. (400 togsæt mod 264 i dag, hvis alt går glat igennem finansudvalget.) Røde vogne udfases pr. K2004. GTA projektets gennemførelse på klargøringsområdet (Kbh) vil blive analyseret og drøftet i en projektorganisation.

Infrastruktur: Værksteds- og klargøringsfaciliteter, sporplads, udestationer, catering.

BST rapport om forslag til nedbringelse af natarbejde på Helgoland.

Velfærdsmidler kr. 282.870 fordeles ud i produktionsområderne, evt. fælles indslag.

Økonomi: Budget udkast mio. kr. 646,4 – 656 hoveder, prognose mio. kr. 598 – 649 hoveder – indeholdt 5% BPR mål undtaget herfor er togrengøring og korrigeret for prisudvikling og personaleomkostninger på 2,2%

Kalkulationspriser skal indeholde afskrivning og forrentning samt OH bidrag drift. Anlæg skal tillægges samme + koncernbidrag. Som tommelfingerregel vil investeringer på 1 mio. kr. øge timeprisen med kr. 0,25.

Personale: Fraværspolitik udsendes i personligt eksemplar på privat adressen med følgebrev.

Intranet til alle medarbejdere (får egen profil med adgang til på forskellige niveauer efter katagorier).

Styrketal fra 01.01.01 = 723 til 01.06.01 = 661

H R Frederiksen supplerede med at forandringsproces Fredericia var startet op. Der arbejdes i en koordinationsgruppe og i arbejdsgruppe visioner og arbejdsgruppe mål og strategi.

SUSI Personale Sølvgade

SUSI afholdt møde 3. september. Aftalt SU-seminar på Knudshoved d. 25.-26.10.01.

 

Ad. 7: Regnskab.

Status på overdragelse af regnskab, beholdninger, bilag m.v. fra regioner og landsgruppen for mestre, herunder inventarlister:

Områdegruppen har fået overdraget beholdninger fra region øst d. 19.09.01. Beholdninger fra region vest overdrages i forbindelse med kvartalsopgørelse pr. 01.10.01. Landsgruppen for mestre har afholdt revision d. 27.09.01, hvorefter landsgruppens midler overdrages til afdelingskassereren, der fordeler videre ud til områdegrupperne.

Status på forsikringsforhold, tlf. abonnementer, ce-registrering m.v.:

Områdegruppens forsikringsforhold og ændring af tlf. abonnementer er bragt på plads. Ce-registrering sker i forbindelse med årsskiftet.

Status på regnskab for periode 07.08.01 – 01.10.01:

Områdegruppens regnskab for perioden 07.08.01 – 01.10.01 blev fremlagt og taget til efterretning.

Revisonsmøde blev aftalt afholdt d. 03.01.01 kl. 10.30 i Nyborg (Villa Gulle).

Mål som konklusion på regnskabsaflæggelse for 2001 er: "Det er vor opfattelse, at regnskabet for perioden d.d. er aflagt i overensstemmelse med vedtægternes krav til regnskabsaflæggelse, og at det giver et retvisende billede af områdegruppens aktiver og passiver, økonomiske stilling samt resultat."

Områdegruppekassereren redegjorde for en regnskabsform, der tilfredsstiller ovenstående.

Næste lokalgruppemidler udbetales mellem den 15. og 25.11.2001.

Kontonummer:

Alle lokalgrupper skal inden d. 01.11.01 have indmeldt register og bankkonto-nummer til kassereren. Områdegruppekassereren indmelder områdegruppens bankkontonummer til Forbundskassereren for modtagelse af nyt kontingent pr. 01.01.02 fra hovedkassen.

Afdelingsbestyrelsen besluttede på sit møde d. 18.09.01 at yde områdegrupperne et administrationsbidrag efter lovene § 11 stk. 2 på kr. 20.000 hver til opstart af områdegruppernes drift. (DSB, S-tog og Railion)

Taget til efterretning.

På næste møde fremlægges forslag til budget for 2002 til 1. behandling.

 

Ad. 8: Andet.

 

Ad. 8a: Status på ny struktur i Dansk Jernbaneforbund.

Orientering om ny struktur i DJ ved faglig sekretær Jan R Christensen

Takkede for invitationen og sagde det var vigtigt at bevare en snæver kontakt til områderne

DJ Organisationshåndbog under udarbejdelse. Arbejdsgange og ansvarsområder splittet op på personer. Områdegrupperne indkaldt til orienteringsmøder i forbundshuset for at få samarbejdet i det daglige til at fungere.

Skitserede ansvarsområder for nogle af personerne i forbundshuset i Valby.

Formanden er formand, altså forestår den daglige ledelse af forbundet og leder hovedbestyrelsesmøderne. Repræsenterer forbundet i LO, STK, STKj, KTO, HS- kartellet, CO industri. Endvidere repræsenterer formanden forbundet i Nordisk Transport Forbund, Europæisk Transport Forbund og Internationalt Transportarbejder Forbund. Er ansvarshavende redaktør af Jernbane-Tidende.

Næstformanden har ansvar for: Auditørsager, Centralrådet – SU-området, tjenestemandsretsager - voldgift, forhandlinger – organisationsaftaler, målrettet informationspolitik, lovudvalget,

Kasserer: Økonomi, kontingent, indkøb.

Forbundssekretær: Miljø, arbejdsskader og pension

Forbundssekretær: Internationalt, karteller, uddannelse

Faglige sekretærer – forbundets arbejdsmænd der bistår forbundsledelsen og sektioner og områdegrupper med aftaler og forhandlinger. Per Pedersen og Jan "dækker" hinanden her i opstarten. Et godt samarbejde er startet.

Oplyste endvidere at bladet "DSB ledige stillinger" udgår – ny udgave vil udelukkende blive udlagt på DSB intranet, ligeledes vil alle stillingsbeskrivelser blive lagt ud på intranet.

Ad. 9: #9; Sager til afgørelse.

Ad. 9a: Områdegruppens vedtægter og forretningsorden for lokalgrupper.

Afholdelse af Ekstra ordinært områdegruppetillidsmandsmøde

Dagsorden:

  1. Valg af dirigent/sekretær

Jørn Nicolaisen og Kurt Hansen valgt.

2) Behandling af vedtægter / forretningsorden for lokalgrupper

I henholdt til referat fra 1. møde den 5. - 6. september 2001 punkt 7a og 7b og behandlingen af disse punkter er Områdegruppens "Vedtægter og forretningsorden for lokalgrupper" udsendt til bestyrelsen i forbindelse til indkaldelse af dette møde.

Derfor dette punkt på dette mødes dagsorden til endelig behandling af områdegruppens "Vedtægter og forretningsorden for lokalgrupper"

"Vedtægter og forretningsorden for lokalgrupper" dateret 07.09.01 blev godkendt, og går til bogtrykkeren til efterfølgende udsendelse via lokalgrupperne i personligt eksemplar til områdegruppens medlemmer.

 

Ad. 9b: Udpegning af repræsentanter til udvalg og nævn

Udpegning af repræsenter og suppleanter til OSU togkomponenter og udpegning af repræsentant til VSU drift’s arbejdsmiljøudvalg. Følgende blev udpeget:

OSU togkomponenter repræsentant Frank M Larsen gruppe 10.07, suppleant Bengt Juhl-Hansen gruppe 10.13

VSU Drift arbejdsmiljøudvalg: Sikkerhedsrepræsentant Stbtj Jytte J Jensen gruppe 10.07

 

Ad. 9c: Medlemslister.

Seneste medlemslister dateret 04.09.01 uddelt på 1. møde.

Skema til lokalgruppernes rettelser af medlemslister omdelt på mødet.

Næste medlemsliste udsendes umiddelbart efter hovedbestyrelsesmøde den 14. november 2001.

 

Ad. 9d: Næste møde.

Næste møde er aftalt til d. 07.12.01 kl. 10.30 i Nyborg.

Julefrokost med gæster afvikles fra kl. 13.30.

 

Ad 10. Spørgsmål fra bestyrelsen.

Intet

Mødet sluttede klokken 12.41

 

 

 

_______________ _______________ __________________

Jørn Nicolaisen Kurt Hansen Henrik R Frederiksen

 

 

_______________ _______________ __________________

Per Jenner Kim L Stenderup Henning E Laursen

 

 

_______________ _______________ __________________

Frank M Larsen Kim Gert Andersen Kurt L Olsen

 

 

_______________ _______________ __________________

Bjarne M Andersen Torben H Neiiendam Preben Henriksen

 

 

_______________ _______________ __________________

Bent Juhl-Hansen Jørgen Buhl Lasse L E Andersen

 

 

_______________ ________________

Karsten Sakariassen Henry Nielsen