Dansk Jernbaneforbund

Stationspersonalet

Områdegruppe DSB

 

 

Bestyrelsesmøde

Fredag den 7. december 2001 klokken 10.30

Hotel Villa Gulle, Østervoldgade 44,

5800 Nyborg, tlf. 65 30 11 88

 

 

Referat fra 3. møde

 

 

 

 

 

Udsendt den 17.12.2001 på NetDiaLOg og med "rød post"

 

 

Stbtj Jørn Nicolaisen          Områdegruppeformand        gr.10.02         Århus

Rgm Henry Nielsen,           Områdegruppekasserer,       gr.10.00         Herning

Stbtj Kurt Hansen,             Områdegruppenæstformand                       gr.10.06         København H

Stbtj Henrik R Frederiksen,                     Gruppeformand                    gr.10.01         Fredericia

Stbtj Per Jenner,                Gruppeformand                    gr.10.03         Århus

Stbtj Kim L Stenderup,      Gruppeformand                    gr.10.04         Nyborg

Stbtj Henning E Laursen,    Gruppeformand                    gr.10.05         Herning

Stbtj Frank M Larsen,       Gruppeformand                    gr.10.07         Belvedere

Stbtj Kim Gert Andersen, Gruppeformand                    gr.10.08         Helgoland

Stbtj Kurt L Olsen,            Gruppeformand                    gr.10.09         Kalundborg

Stbtj Bjarne M Andersen, Gruppeformand                    gr.10.10         Kastrup/Helsingnør

Stbtj Torben H Neiiendam,                      Gruppeformand                    gr.10.11         Nykøbing F

Dtbtj Preben Henriksen,     Gruppeformand                    gr.10.12         København

Stbtj Bengt Juhl-Hansen,    Gruppeformand                    gr.10.13         København

Phm Johnny B Olsen          Gruppenæstformand             gr.10.14         København

Stbtj Lasse L E Andersen,                       Gruppeformand                    gr.10.16         Høje Taastrup

Dl Sten Gildesberg             Gruppeformand                    gr. 10.14        København

Rgm Jørgen Buhl,               Gruppeformand                    gr. 10.15        Fredericia

 

Dagsorden:

    1. Mødets åbning.
    2. Godkendelse af dagsorden.
    3. Godkendelse af referat fra sidste møde.
    4. Beretning fra virksomheden.
    5. Meddelelser fra lokalgrupperne.
    6. SU-information.
    7. Regnskab.
    8. Andet.        
    9. Sager til afgørelse.
    10. Spørgsmål fra bestyrelsen.

  

Ad 1. Mødets åbning.

Områdegruppeformanden bød velkommen til 3. ordinære møde i områdegruppe-bestyrelsen.

Folketingsvalget 20.11.01

Valget blev en klar sejr til de borgerlige. Det største højreskred i dansk politik siden 1926. Efterfølgende har Anders Fogh Rasmussen dannet en regering bestående af Venstre og De Konservative. Finansminister blev Thor Pedersen V, og Trafikminister blev Flemming Hansen K, skohandler fra Vejle og udnævnelsen må ses som tak for lang tro tjeneste. Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti komfortabelt flertal i Folketinget.

Fogh Rasmussen har bebudet, at den tidligere regerings finanslovsforslag tages af bordet og den nye regering vil fremlægge sit eget forslag til endelig vedtagelse engang i januar. Endnu er regeringens politik og finansiering for ukonkret til at kunne kommentere på, men vi kan forvente angreb ikke mindst på fradragsretten for faglige kontingenter. I trafikministeriet ligger forslag der var planlagt til at skulle fremsættes efter årsskiftet 2001 / 2002. Det drejer sig om:

Nye rammer for kollektiv trafik

Der skal skabes mere tidssvarende og ensartede rammer for den offentligt finansierede persontrafik. Udspillet fra trafikministeren, der kan ventes først i det nye år, kommer i lyset af den øgede konkurrence inden for den kollektive trafik.

Der vil bl.a. komme nye bestemmelser om planlægning, takstkompetence og indtægtsfordeling mellem trafikudbydere. Lovforslaget vil også skabe mere ensartede rammer for persontrafikken inden for og udenfor hovedstadsområdet.

En anden lov skal bemyndige trafikministeren til at gennemføre de nødvendige ekspropriationer og anlæg til etablering af S-togsdrift mellem København og Roskilde. Det forslag ventes fremsat til foråret.

Områdeformanden meddelte afbud fra J Buhl gruppe 10.15 og Steen Gildesberg gruppe 10.14. Gruppenæstformand J B Olsen gruppe 10.14 deltager i stedet så særlig velkommen til Johnny.

Til mødet indgik et eksempel på "Stationsbetjent – organisationsaftale – ny løn", og "bilag 2 til organisationsaftalen om kriterier for kvalifikationstillæg" som bilag.

 

Ad. 2: Godkendelse af dagsorden.

Per Jenner gruppe 10.03 blev valgt til mødeleder.

Dagsorden udsendt den 22. november 2001 med indkaldelse, godkendt.

 

Ad. 3: Godkendelse af referat fra sidste møde.

Referat fra 2. områdegruppebestyrelsesmøde den 01.10.2001 i Nyborg ( med revideret bilag af 9/10-2001 til områdegruppebestyrelsens forretningsorden med liste over valgte og udpegede ) udsendt den 09.10.2001 til lokalgrupperne Godkendt.

 

Ad. 4: Beretning fra virksomheden.

Dansk Jernbaneforbunds ekstraordinære kongres d. 13.11.01 i Odense

Dansk Jernbaneforbund afholdt ekstraordinær kongres d. 13.11.01 i Odense, (igangsætningskongres), hvor forbundets nye struktur blev formelt sat i gang. Kongressens delegerede var valgte efter lovene og strukturændringen med overgangsbestemmelserne vedtaget på sidste ekstraordinære kongres d. 07.06.01 i Odense. Lovene blev endeligt finpudset og bliver efterfølgende offentliggjort for medlemmerne. En nyvalgt hovedbestyrelse overtager ledelsen af forbundet. Og forbundets nye logo blev præsenteret.

Dansk Jernbaneforbunds fremtidskonference d. 13.11.01 i Odense

Dansk Jernbaneforbunds afholdt en fremtidskonference d. 13.11.01 i Odense. Forbundsformand Ulrik Salmonsen, Trafikminister Jacob Buksti, DSB’s administrerende direktør Henrik Hassenkam, direktøren for Banestyrelsen Jens Andersen og direktør i Railion Dk A/S Hans Winther kom med hver deres indlæg om jernbanens fremtid.

Samtlige indlæg tog udgangspunkt i EU kommissionens hvidbog "Den europæiske transportpolitik frem til 2010 – de svære valg" (134 s. se f.eks. på internet).

Trafikministeren sagde bl.a. at jernbanens fremtid er, at vi udvikler jernbanens "stærke" sider. Godstransport over lange strækninger, hurtig persontransport over mellemlange strækninger, og persontransport i tæt befolkede byområder (pendling – nærtrafik – fremkommelighed metropolis). Henviste til EU hvidbogens anbefalinger om interoperabilitet.

Buksti udtalte, at når der med tiden åbnes op for liberaliseringen af jernbanetrafikken, er det vigtigt at have et stærkt DSB – en dansk operatør, og derfor ser jeg ikke dansk jernbanetrafik i fuldt udbud – max 30 %.

Henrik Hassenkam DSB ønskede DJ tillykke med vores nye struktur og håbede det ville betyde en større fleksibilitet og udvikling og hurtighed i beslutningerne.

Udtalte at jernbanen havde tabt markedsandele set i lyset af den samlede udvikling i transportbehovet. DSB er en totaloperatør – DSB laver alt i forbindelse med togtrafik (f.eks. fremføring, vedligehold, billetsalg osv.). De nye vilkår for jernbanen betyder imidlertid, der kommer mange parallelaktører, som vi har set f.eks. i forbindelse med Øresundstrafikken, og heri lurer en fare for ansvarsforflygtigelse. Risikoen for DSB er, hvis vi taber udbuddet, vi mister kritisk masse og styring, og kan blive tvunget over i nicheproduktion.

Kritisk masse: "Når medarbejderstyrken svinder ned på et niveau, hvor man ikke længere kan sikker på, man har ekspertisen på et specifikt forhold (teknisk – administrativt – organisatorisk – kommunikation – markedsføring osv.)

Direktør i Banestyrelsen Jens Andersen ønskede også DJ tillykke med den nye struktur, og håbede det betød, at hovedforbundet ville være brancheorienteret og tillidsrepræsentanterne virksomhedsorienteret. Fremhævede EU hvidbogens anbefalinger til løsning af de mange jernbanetekniske problemer og sagde, at liberalisering ikke er et mål i sig selv, men at jernbanen i sin natur og struktur er international.

Direktør i Ralion DK A/S Hans Winther omtalte også EU hvidbogen, men lagde vægten især på dedikeret netværk – som blev oversat til egne særskilte (gods)baner, da der er mange barrierer for konkurrence i form af tildeling af kanaler osv.

Som bidrag til debatten om betalingsveje kunne direktøren oplyse, at Railion betaler 26 kr. pr. kørt km i infrastrukturafgifter i alt 120 mio. kr. årligt.

Hovedbestyrelsesmøde d. 14.11.01 i Odense

Den nye hovedbestyrelse trådte sammen for at holde 1. konstituerende hovedbestyrelsesmøde d. 14.11.01 i Odense. Områdegruppen var repræsenteret ved områdegruppeformanden. Ved de forskellige valg og udpegninger blev områdegruppeformand Jørn Nicolaisen repræsentant i DSB HSU, DSB jobbørsrådet og fik plads i forbundets interne lovudvalg.

Der udsendes snarest til gruppeformændene nye skemaer til ansøgning om lån i tjenestemændenes låneforening. Blev udleveret på mødet.

Anmeldelse af valg og udpegninger

Områdegruppen har anmeldt suppleant til hovedbestyrelsen, samt valg af kongres-delegerede og sektionsbestyrelsesmedlemmer til forbundet ved brev af 09.10.01.

Endvidere har områdegruppen anmeldt repræsentanter til samarbejdsudvalg og andre udvalg til DSB og forbundet ved brev af 09.10.01.

Revideret bilag af 9/10-2001 til områdegruppebestyrelsens forretningsorden med liste over valgte og udpegede udsendt som bilag til d. 9/10-01.

LO tillidsmandstopmøde d. 28.-29.11.01

Områdegruppen har tilmeldt H R Frederiksen gruppe 10.01, K Olsen gruppe 10.09 og P Henriksen gruppe 10.12 til LO- tillidsmandstopmøde d. 28.-29.11.01 i Odense.

Deltagerne i tillidsmandstopmødet kom med gode og positive tilbagemeldinger. På topmødet blev afholdt 5 konferencer og 24 seminarer om forskellige emner. Er fyldestgørende beskrevet på LO’s hjemmeside. Deltagerne fra områdegrupppen havde bl.a. deltaget i "ondt i arbejdsmiljøet", "sexchikane" og "selvstyrende grupper på Svendborg Spritfabrikker". Meget inspirerende møde og havde mødt mange nye interessante mennesker.

Post Danmark

12.000 ansatte i Post Danmark frasiger sig deres tjenestemandsstaus og overgår til overenskomstansættelse. Ved opgørelsen af spørgeskemaerne d. 01.12.01 havde 10.497 sagt ja tak, ca. 500 fortrinsvis højere lønrammer nej tak. En stor sejr for Post Dk og SID, der havde anbefalet aftalen. DJ er dog stadig af den mening, at Railionaftalen var bedre.

Folketingsvalget d. 20.11.2001, støtte til valgkamp

Brev af 12.11.01 til Socialdemokratiet i Danmark

"Dansk Jernbaneforbund Stationspersonalet Områdegruppe DSB" har drøftet de politiske angreb fra partiet Venstre og DR’s Rapporten på LO og dermed også Dansk Jernbaneforbund, som er medlem af LO, i sagen om naturlig og lovlig partistøtte.

Det er ganske oplagt at støtte det politiske parti, der deler fagbevægelsens holdning til samfundsudvikling. Ligeledes kan det heller ikke være ligegyldigt for vore medlemmer, hvem der besidder regeringsmagten efter valget. Særlig de trafikpolitiske prioriteringer er vigtige for vore medlemmer. Og vi vurderer vores interesser varetages bedst af en socialdemokratisk ledet regering.

Derfor er det vores opfattelse at de politisk bestemte angreb på vores bevægelse tilbagevises bedst ved at yde moralsk og økonomisk støtte i form af vedlagt check på kr. 2000,- som vi forventer benyttet til at fremme socialdemokratiske synspunkter mest muligt.

God valgkamp.

Brev fra LO vedr. naturlig og lovlig partistøtte var udsendt som bilag.

Metro Service A/S tiltrådt overenskomst med Dansk Jernbaneforbund

Metro Service A/S har udmeldt sig af Industriens Arbejdsgiverforening og indmeldt sig i AHTS og dermed tiltrådt overenskomst med Dansk Jernbaneforbund.

Vi var i den uheldige situation, at Dansk Jernbaneforbund havde medlemmerne hos stewardpersonalet ved Metro Service A/S, men ingen overenskomst. Det har vi nu. Personalet er nu ved at vælge tillidsrepræsentant og danne egen områdegruppe under Dansk Jernbaneforbund.

Dansk Jernbaneforbund overenskomstdækker nu al dansk jernbanerelateret virksomhed.

Kvalifikationsløn til OK- ansatte

Områdegruppen har på møde d. 02.10.01 med DSB drift drøftet kvalifikationstillæg til overenskomstansatte stationsbetjente.

Notat af 02.10.01 vedr. kvalifikationstillæg udsendt som bilag med 1. indkaldelse.

På møde d. 28.06.01 på afdelingskontoret mellem DSB drift og Stationspersonalets Afdeling blev forskellen i løn mellem tjenestemandsansatte og overenskomstansatte stationsbetjente, der udfører de samme arbejdsopgaver, drøftet. Der var på mødet enighed om, at behandle forholdene individuelt og gennem tildeling af et personligt kvalifikationstillæg udligne forskellen. Sagen behandles af den faglige sekretær og områdegruppen.

ad.§6 stk. 5: "Tilsvarende kan der aftales tillæg for kvalifikationer mv., dvs. på grundlag af den ansattes faglige og personlige kvalifikationer, kvaliteten i opgavevaretagelsen, balancen i forhold til tilsvarende stillinger på det øvrige arbejdsmarked eller af hensyn til rekruttering og fastholdelse." Endvidere: "Hvis der lokalt indgås aftale om, at et tillæg ydes til ansatte, der har gennemgået et givent kursus eller en given uddannelse, bør alle i den pågældende personalegruppe, for hvem kurset / efteruddannelsen er relevant, have adgang til at gennemgå kurset / efteruddanelsen."

Områdeformanden gennemgik et eksempel på en aftale for "Stationsbetjent – organisationsaftale – ny løn", og "bilag 2 til organisationsaftalen om kriterier for kvalifikationstillæg".

Opgaven lyder nu på, at den lokale gruppeformand går til sin lokale ledelse og får lavet en indstilling om et individuelt kvalifikationstillæg på hver enkelt overenskomstansat stationsbetjent på grundlaget af ad. §6 stk. 5 i cirkulæret af 6. september 1999 om nye lønsystemer, og supplerede med pindene fra bilaget om kriterier for kvalifikationstillæg:

Formålet med hele øvelsen er selvfølgelig at hæve lønnen og udligne forskellen mellem tjenestemænd og overenskomstansatte, der udfører samme arbejdsopgaver.

Lokalløn pr. 01.04.2001 DSB drift

Områdegruppen har d. 02.10.01 indgået aftale om fordelingen af lokallønspuljen pr. 01.04.01 med DSB drift for et samlet beløb på kr. 219.650.

Aftalen er fremsendt til berørte gruppeformænd til orientering.

April 2001 puljemidler = I DSB drift er lokallønssummen opgjort til 15,3% af 1.306.203 = kr. 184.506, endvidere restbeløb fra 01.04.2000 = kr. 275.000

Nyt restbeløb d.d. = 239.856 skal anvendes inden 31.03.02 ellers bortfalder pengene.

Uddannelsesaftale for stationspersonalets rangering med stammer i Kastrup

Områdegruppen har på baggrund af henvendelse fra gruppe 10.10 Kastrup anmodet DSB ved brev af 06.11.01 om en drøftelse med henblik på indgåelse af aftale om uddannelse af stationspersonalets rangering med stammer i Klargøringscenter Kastrup baseret på tilsvarende aftale mellem DSB drift og Stationspersonalets Afdeling af 7. april 1997 på Helgoland.

 GTA projekt klargøringspersonale

Implementering af projekt GTA for klargøringspersonale i Købehavnsområdet.

Der er d. 06.11.01 indgået aftale mellem DSB Drift og DJ om et kommissorium for projekt "GTA for klargøringspersonale"´s gennemførelse i Københavnsområdet med nedsættelse af en styregruppe og div. arbejdsgrupper.

Styregruppe:

Arbejdsgruppe:

Projekt "GTA for klargøringspersonale" er afledt af det strategiske koncernprojekt GTA. Projektet skal medvirke til den optimale anvendelse / disponering af klargøringsressourcer ved implementeringen af GTA i Københavnsområdet, Kgc, Kastrup, Østerport, Helgoland og Belvedere.

Formålet er at foretage analyse af, hvad laver klargøringspersonalet i København i dag, og hvad skal de lave efter K2006. Idet indsættelse af nye IC4 tog og gennemførelsen af GTA må vurderes til at afstedkomme en ændret produktionsvolumen på klargøringsområdet, samtidig med klargøring af "vogn materiel" skal fortsætte til den endelige udfasning foregår, formentlig i løbet af 2006.

Herunder en vurdering af fremtidige personalebehov på klargøringsstationer i København.

Ligeledes en vurdering af uddannelsesbehov, evt. behov for nyrekruttering samt afsøgning af mulighederne for benyttelse af medarbejdere fra hhv. Drifts jobbørs og Den Særlige Jobbørs i DSB.

Opstartsmøde er aftalt d. 05.12.01 kl. 13.00 på Otto Bussesvej 5. Vi holder formøde samme dag kl. 10.30 på Kh. Blev aflyst, nyt møde uge 3.

Kommissorium for projekt "GTA for klargøringspersonale"´s gennemførelse i Københavnsområdet, aftalt mellem DSB Drift og DJ er udsendt til bestyrelsen.

 Ekstraordinært gruppemøde lokalgruppe 10.14 mestreØst

Den 30. oktober blev der afhold møde hvor Dl Steen Gildesberg blev valgt som gruppeformand, og Phm Johnny B Olsen blev valgt som næstformand. Der er udsendt referat fra mødet, hvoraf øvrige valg fremgår. Områdegruppen ønsker tillykke med valgene.

Grænsedragning mellem DJ – HK Brancheforeningen for trafik og jernbane

I forbindelse med at DJ har opsagt Grænsedragningsaftalen fra 1994 mellem DJ – HK Brancheforeningen for trafik / jernbane, har der været afholdt møde d. 26.10.01, hvor der blev nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til løsning af forholdet inden d. 18.12.01

DJ møde i Århus d. 29.10.01 om udbud, strategi, information etc.

DJ afholdt møde i Århus d. 29.10.01 for tillidsrepræsentanter, hvis område bliver berørt af udbuddet af de vestjyske strækninger. Mødet drøftede udbudssituationen herunder strategi, information etc.

Baggrunden er beskrevet i brev af 09.08.01 fra DJ til tillidsrepræsentanter og som blev omdelt på vores 2. møde d. 01.10.01, samt lederen i Jernbane Tidende august 2001.

D. 17.12.01 kl. 10.00 bliver den vindende udbyder offentliggjort. Driftstart er d. 05.01.2003.

DJ’s hovedkrav er:

Nye operatører skal indmelde sig i AHTS og tilslutte sig overenskomsten mellem Dansk Jernbaneforbund og AHTS. Alternativt indgå en virksomhedsoverenskomst direkte med DJ.

I det omfang en ny operatør ønsker at få Dansk Jernbaneforbunds anbefaling til tjenestemandsansatte medlemmer om at lade sig frivilligt udlåne, kræver det en aftale som ikke ligger under Ralion-niveau.

Arbejdsbeklædning DSB drift status

Afventer

Organisering af Sikkerhed / miljøarbejdet

Områdegruppen er blevet tilskrevet af forbundets miljøsekretær vedr. organisering af Sikkerhed / miljø herunder registrering / opdatering af kartotek over sikkerhedsrepræsentanter i områdegruppens dækningsområde.

 

Resultatlønsaftale togkomponenter administration / logistik

DJ har 26.07.01 underskrevet resultatlønsaftale for togkomponenter adm / logistik med ikrafttræden pr. 01.06.2001. Områdegruppen har underskrevet en tillægsaftale til resultlønsaftalen gældende for stationspersonale ved Passagervogne ligesom hidtil.

De relevante lokalgrupper er orienteret ved udsendelse af kopi af aftalerne.

Aftale om funktionstillæg i forbindelse med benyttelse af DSB’s biler mellem hjem og arbejdssted af 29.10.2001 erstatter aftale af 18.01.2001 mellem DSB salg & stationer og Dansk Jernbaneforbund.

DJ og DSB salg & stationer har indgået aftale om funktionstillæg i forbindelse med benyttelse af DSB’s biler mellem hjem og arbejdssted af 29.10.2001 erstatter aftale af 18.01.2001 mellem DSB salg & stationer og Dansk Jernbaneforbund.

De relevante lokalgrupper er orienteret ved udsendelse af kopi af aftalen.

Jobbørsen

2 bilag informationsskrivelserne til medlemmer i jobbørsen vedlagt referat som bilag

Evalueringsmøde mellem DSB Salg & Stationer og Jobbørsen ang. "Projekt ekstra service" blev afholdt den 15.11.01 i Fredericia. Områdegruppen deltog ved Henning Laursen.

Status på projekt "klargøring drift":

Projektet går ud på at uddanne og løbende besætte ledige klargøringspladser i DSB drift med overtallige stationsbetjente fra den særlig jobbørs efter tilfredsstillende jobprøvning i DSB drift. Projektet tegner til at blive en succes.

3 faste job i Klg NF under forudsætning af tilfredsstillende prøvetid. 1 fast job på Helgoland. 6 mand på cateringsopgaver i Kastrup. Kan konverteres til faste job, hvis projektet finder en kontraktløsning efter 28.02.02. 2 faste job i Lok / vg Otto Bussesvej.

Endvidere 1 barselsvikariat + nogle gående i hyttefad til yderligere faste stillinger viser sig.

DSB Salg & Stationer

Kortlægning af servicemedarbejderens opgaver. Der har været afholdt møde mellem S&S og DJ den 9. november. Referat fra møder og udkast til ny personlig information til servicemedarbejderen er endnu ikke modtaget. Områdegruppen har skriftligt rettet henvendelse til S&S for anmodning om materialerne. Afventer svar.

Uniforms- og arbejdsbeklædning. Områdegruppen har skriftligt rettet henvendelse til S&S for anmodning om materialerne. Afventer svar.

Debatten

Niels N Eyrich Kastrup blev foreslået til repræsentant i forbundets Sikkerheds og Miljø Udvalg, samt til suppleant for Jytte J Jensen i VSU drifts arbejdsmiljøudvalg.

Der blev givet udtryk for at aftalen med Metro Service A/S er en historisk fagpolitisk sejr. Et lilleput forbund har formåret at ændre et multinationalt verdensfirmas holdning.

Der blev forespurgt omkring det videre arbejde omkring dannelsen af den ny sektion. Det blev oplyst at de 3 områdegruppeformænd i DSB har aftalt at mødes den 19.12.01 for at forberede et stiftende møde af DJ sektion DSB.

Der blev fra to lokalgrupper side rejst kritik af områdegruppen dispositioner i forbindelse til bevilliget valgstøtte. Områdegruppens ledelse formand, næstformand og kasserer havde på grund af det hurtig udskrevne valg truffet beslutning om at give støtte til valgkampen.

Beretningen blev godkendt.

 

Ad. 5: Meddelelser fra lokalgrupperne.

Områdegruppen havde ingen skriftlige indlæg modtaget fra lokalgrupperne.

 

Ad. 6:            SU-information.

VSU i Drift (næste møde 19. december)

VSU drift – Arbejdsmiljøudvalg.

Der har været afholdt møde den 29.11.01, hvor Jytte J Jensen deltog. Udvalget anmodede områdegruppen om udpegning af en suppleant.

VSU drift – Uddannelsesudvalg.

Der har været afholdt møde d. 22.11.01 hvor B M Andersen deltog. Mødet behandlede forslag til godkendelse af Klargøringsuddannelser efter standarder. SR 1 og SR 2 kurserne koges sammen og med en overbygningsmodul på for f.eks. rangering med stammer. DSB drift er i gang med at indsamle et katalog / kartotek over aktuelle efteruddannelser. Uddannelsesudvalget indstiller til fortsat forsøg med organisering af selvfungerende produktionsgrupper.

VSU i Salg & Stationer

I mødet den 3. december 2001 deltog Områdegruppen ikke grundet sygdom.

OSU i Togkomponent

Næste møde 19.12.01. Frank Larsen er ny repræsentant.

OSU i Togsæt

Møde afholdt d. 06. december 2001

P Baktoft opfordrede til skærpet opmærksomhed på sikkerheden ved rangering med togsæt. Specielt efter nogle meget omkostningstunge havarier på Kastrup.

Togsæt er gået i tæt dialog med Fremføring på at finde en løsning på de mange hændelser med aflåste toiletter p.g.a. manglende tømning.

Cateringprojektet i Kastrup genforhandles p.t. Der er gode muligheder for at gøre projektet permanent, hvis forhandlingerne lykkedes.

Catering på Østerport er skudt ned, blev alt dyrt i praksis.

  1. version af budgetredegørelsen for budget 2002 fremsendt til Koncernen. Koncernen har vedtaget et nyt rammekrav, hvor DSB drift skal finde 70 mio. kr., heraf udgør togsæt’s part ca. 15-20 mio. kr.

Ledelsen i togsæt arbejder på at opstille mål for "forandringsproces i togsæt 2010. Som billedet er lige nu, ser det ud til, vi i 2010 har 400 togsæt at pille ved mod 260 i dag. Så mulighederne for fortsat beskæftigelse er absolut tilstede.

SUSI Personale Sølvgade

Afholdt et godt og udbytterigt seminar d. 25.-26.10.01 på Knudshoved med gode diskussioner på tværs af faglighed og organisation.

 

Ad. 7: Regnskab.

Der blev givet en mundtlig status på overdragelse af regnskab, beholdninger, bilag m.v. fra regioner og landsgruppen for mestre. Overdragelserne er gennemført og de tre regnskaber for henholdsvis region øst og vest, samt områdegruppens regnskab med opstart 1. oktober vil blive revideret 3. januar 2002 og vil blive udsendt til bestyrelsen til behandling på første møde i år 2002

Områdegruppens regnskab (Driftresultat) frem til den 7/12-01 blev forelagt bestyrelsen og gennemgået.

Taget til efterretning.

Første budgetforslag for 2002 blev forelagt bestyrelsen og gennemgået. En 2. behandling af budget for år 2002 vil finde sted på første møde 2002.

Budgettet blev godkendt.

 

Ad. 8: Andet.

Intet

Ad. 9:            Sager til afgørelse.

Ad. 9a: Bevilling af 3 (tre) kvartals gruppehold lokalgruppe 10.09

I en del af den periode hvor der ikke var valgt gruppeformand i lokalgruppe 12.04 (gl. region P Øst) nuværende lokalgruppe 10.09, blev der ikke udbetalt gruppehold til lokalgruppen. Der er tale om perioden april kvartal 2000 til og med oktober kvartal 2000

Områdegruppebestyrelsen bevilliger derfor, som endelig overdragelse i forbindelse med vedtagelsen af ny struktur, lokalgruppe 10.09 gruppemidler for ovennævnte perioden efter region P Øst’s forretningsorden : (12 kr. x 15 medlemmer x 9 måneder = 1620 kr.) + ordinært gruppemøde i januar (50 kr. x 15 medlemmer = 750 kr.) i alt 2370 kr. at bevillige. Midlerne udbetales/overføres til lokalgruppen til regnskabet i år 2001.

Forslaget blev vedtaget.

 

Ad. 9b: Ændret lokalgruppestruktur / tillidsrepræsentantfortegnelse

Seneste "lokalgruppestruktur / tillidsrepræsentantfortegnelse" af 31.oktober udsendte alene via elektronisk post.

Det blev forslået at, 2 lokalgruppergrupper med medlemmer alene fra Jobbørsen nedlægges. Der er tale om lokalgruppe 10.18 Jobbørs vestDanmark og lokalgruppe10.16 Vagt

Lokalgruppen Jobbørs vest hvor Karsten Sakariassen var gruppeformand indtil 31. oktober 2001 nedlægges med baggrund i at gruppeformanden har fået job uden for DSB. Og med baggrund i at hovedparten af medlemmer i området får en afklaring på deres forhold m.h.t. Jobbørsen henover efteråret og vinteren. Medlemmerne henføres i de to lokalgrupper vest for Storebælt under DSB Salg & Stationer udfra, hvor de geografisk har bopæl. Og medlemmer i projekter og i udlån henføres til lokalgrupperne, hvorunder beskæftigelsen kan placeres i forhold til DSB's organisation.

Lokalgruppen Vagt/Graffiti hvor Lasse L E Andersen er gruppeformand nedlægges. Dette med baggrund i at Projektet er stoppet i Høje Taastrup. Projektet fortsættes i Nykøbing F, men tilføres ikke flere medarbejdere. Medlemmerne her henføres til lokalgruppen i Nykøbing F : Togkomponenter, Klargøring Nf / Næstved, hvor Torben H Neiiendam er gruppeformand.

Medlemmerne i projektet på Nørreport henføres til lokalgruppen på Sjælland under DSB Salg & Stationer, hvor Kurt Hansen er gruppeformand.

Ny revideret "Lokalgruppestruktur / tillidsrepræsentantfortegnelse" af 14.12.01 udsendes som bilag til dette referat.

Forslaget blev vedtaget.

 

Ad. 9c: Valg af bestyrelsesrevisor.

I henhold til forretningsorden for områdegruppebestyrelsen punkt 2. "bestyrelsen" skal der vælges ny revisor fra/for bestyrelsen, da Lasse Andersen fratræder som gruppeformand.

Gruppeformand Preben Henriksen, 10.12 Hvl 46/75, Intern Service, valgt.

 

Ad. 9d: Medlemslister.

Seneste medlemslister dateret 26.10.01 er udsendt til lokalgrupperne.

Næste medlemsliste udsendes i forbindelse til årsskiftet 2001 / 2002.

 

Ad. 9e: Næste møde.

næste møde i områdegruppens bestyrelse afholdes:

          Mandag den 14. januar 2002 klokken 10.30 i Nyborg

Forslag til øvrige møder i områdegruppens bestyrelse for resten af år 2002 udsendes med indkaldelse til mødet den 14.01.02 og behandles på dette møde.

Dansk Jernbaneforbund Hovedbestyrelse afholder følgende møder i år 2002:

11.12.01 / 07.02.02 / 11.04.02 / 10.-11.-12.06.02 / 28.08.02 / 24.10.02 / 12.12.02.

Områdegruppeformanden er inviteret til gruppemøder den 17.01.02 hos lokalgruppe 10.04 DSB Salg & Stationer Sydjylland - Fyn, den 23.01.02 hos lokalgruppe 10.06 DSB Salg & Stationer, Sjælland og den 26.01.02 hos lokalgruppe10.09 Togkomponenter, Klg Kalundborg Områdegruppeformandens egen lokalgruppe 10.02 Togsæt/Komp, Klg - vk / Hvl 50, Århus afholder gruppemøde den 24.01.02. Gruppe 10.12, intern service d. 29.01.02. Lokalgruppe 10.10 Kastrup / Helsingør afholder gruppemøde den 8. februar 2002

ITF (Internationale Transportarbejder Forbund) afholder international aktionsdag den 26. marts 2002

 

Ad 10. Spørgsmål fra bestyrelsen.

Intet

Mødet sluttede klokken 13.42

 

 

_______________              _______________              __________________

Jørn Nicolaisen                    Kurt Hansen  Henrik R Frederiksen

 

 

_______________              _______________              __________________

Per Jenner      Kim L Stenderup                Henning E Laursen

 

 

_______________              _______________              __________________

Frank M Larsen                   Kim Gert Andersen              Kurt L Olsen

 

 

_______________              _______________              __________________

Bjarne M Andersen              Torben H Neiiendam            Preben Henriksen

 

 

_______________              _______________              ________________           

Bent Juhl-Hansen                 Sten Gildesberg                    Jørgen Buhl                                               

 

________________            ________________

Lasse L E Andersen             Henry Nielsen