Dansk Jernbaneforbund

Stationspersonalet

Områdegruppe DSB

 

 

Bestyrelsesmøde

Torsdag den 28. februar 2002 klokken 10.30

Hotel Villa Gulle, Østervoldgade 44,

5800 Nyborg, tlf. 65 30 11 88

 

 

 

 

Referat af 5. møde

 

 

 

 

 

Udsendt den 05.03.2002 på NetDiaLOg og med "rød post".

 

Tilstedeværende

Rgfm Jørn Nicolaisen Områdegruppeformand gr.10.02 Århus

Rgm Henry Nielsen, Områdegruppekasserer, Herning

Stbtj Kurt Hansen, Områdegruppenæstformand gr.10.06 København H

Stbtj Henrik R Frederiksen, Gruppeformand gr.10.01 Fredericia

Stbtj Flemming Madsen, Gruppenæstformand gr.10.03 Århus

Stbtj Henning E Laursen, Gruppeformand gr.10.05 Randers

Stbtj Frank M Larsen, Gruppeformand gr.10.07 Belvedere

Stbtj Kim Gert Andersen, Gruppeformand gr.10.08 Helgoland

Stbtj Kurt L Olsen, Gruppeformand gr.10.09 Kalundborg

Stbtj Bjarne M Andersen, Gruppeformand gr.10.10 Kastrup

Rgfm Leif Jensen, Gruppenæstformand gr.10.11 Nykøbing F

Dtbtj Preben Henriksen, Gruppeformand gr.10.12 København

Dpm Bengt Juhl-Hansen, Gruppeformand gr.10.13 København

Dl Steen Gildesberg Gruppeformand gr.10.14 København

Afbud

Stbtj Per Jenner, Gruppeformand gr.10.03 Århus

Stbtj Torben H Neiiendam, Gruppeformand gr.10.11 Nykøbing F

Rgm Jørgen Buhl, Gruppeformand gr.10.15 Fredericia

Lokalgruppe 10.04 repræsenteret ved områdegruppen.

Dagsorden:

    1. Mødets åbning.
    2. Godkendelse af dagsorden.
    3. Godkendelse af referat fra sidste møde.
    4. Beretning fra virksomheden.
    5. Meddelelser fra lokalgrupperne.
    6. SU-information.
    7. Regnskab.
    8. Andet.
    9. Sager til afgørelse.
    10. Spørgsmål fra bestyrelsen.

 

 

 

Ad 1. Mødets åbning.

Formanden bød velkommen til 5. ordinære møde, særlig velkommen til gruppenæstformændene Flemming Madsen og Leif Jensen.

Meddelte afbud fra Per Jenner gruppe 10.03, Torben Neiiendam gruppe 10.11 og Jørgen Buhl gruppe 10.15.

Meddelte at områdegruppen havde modtaget takkekort fra Henrik Hassenkam for udvist opmærksomhed i forbindelse med fratrædelsen d. 31.01.2002 som administrerende direktør for DSB.

Indledte i øvrigt med at oplyse om møde folketingets trafikudvalg d. 17.01.02 havde bedt statsrevisorerne anstille en undersøgelse af hele sagsgangen i trafikministeriets udbud af den offentlige jernbanetrafik i Vestjylland – På møde d. 22.01.2002 har statsrevisorerne bedt rigsrevisionen indlede en undersøgelse, som så afventes – Folketinget afholdt en forespørgelses debat om samme forhold d. 21. februar.

Regeringen har sammen med Socialdemokratiet lavet aftale om at opgradere den tidligere aftalte motortrafikvej til motorvej mellem Vejle og Herning.

Regeringen har sammen med de radikale aftalt anlæggelse af 2. spor mellem Lejre og Vipperød.

Regeringen giver tilladelser til rutedrift med fjernbusser (betingelse over 2 amtsgrænser)

 

Ad. 2: Godkendelse af dagsorden.

Frank M Larsen lokalgruppe 10.07 Belvedere blev valgt til mødeleder.

Dagsordenen med de udsendte materialer blev godkendt.

 

Ad. 3: Godkendelse af referat fra sidste møde.

Referat af 4. områdegruppebestyrelsesmøde den 14.01.2002 i Nyborg udsendt den 17.01.02

Referat af 4. områdegruppebestyrelsesmøde d. 07.12.2001 i Nyborg blev godkendt.

 

 

Ad. 4: Beretning fra virksomheden.

LO tillidsmandstopmødet d. 28.11.01

LO sekretariatet oplyser, at referater af de enkelte konferencer og seminarer på topmødet d. 28.11.01 i Odense nu foreligger på topmødets hjemmeside: www.topmoede.dk

Metro Service A/S tiltrådt overenskomst med Dansk Jernbaneforbund

Metro Service A/S har udmeldt sig af Industriens Arbejdsgiverforening og indmeldt sig i AHTS og dermed tiltrådt overenskomst med Dansk Jernbaneforbund.

Vi var i den uheldige situation, at Dansk Jernbaneforbund havde medlemmerne hos stewardpersonalet ved Metro Service A/S, men ingen overenskomst. Det har vi nu. Personalet er nu ved at vælge tillidsrepræsentant og danne egen områdegruppe under Dansk Jernbaneforbund.

Dansk Jernbaneforbund overenskomstdækker nu al dansk jernbanerelateret virksomhed.

SID industrigruppe har ved brev meddelt DJ, at da Metro A/S har udmeldt sig af Dansk Industri betragter SID grænsedragningssagen med DJ som lukket.

Forhandlinger med Arriva

DJ har på møde den 21.01.02 indledt forhandlinger med Arriva om evt. overgangs-betingelser for ansættelse / udlån af nuværende DSB ansatte i Arriva. Forhandlingerne forventes afsluttet / indstillet ved udgangen af marts måned.

Der er udsendt DJ info nr. 005 d. 21.02.2002:

Grænsedragningsaftale med HK Brancheforeningen for trafik og jernbane

I forbindelse med at DJ har opsagt Grænsedragningsaftalen fra 1994 mellem DJ – HK Brancheforeningen for trafik / jernbane, har der været afholdt møde d. 26.10.01, hvor der blev nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med forslag til løsning af forholdet inden d. 18.12.01.

På nyt møde d. 06.12.01 blev det erkendt, at et større udredningsarbejde var nødvendigt, og der blev nedsat en "embedsmandsgruppe" til at forestå den praktiske udredning. Der har været afholdt møde i arbejdsgruppen d. 09.01.02 og nyt møde er aftalt til d. 15.02.02.

Ny administrerende direktør i DSB

Dansk Jernbaneforbunds hovedbestyrelse giver konstitueret administrerende direktør i DSB Keld Sengeløv deres fulde opbakning til at søge stillingen som ny administrerende direktør i DSB efter Hassenkam.

Lokalløn pr. 01.04.2001 DSB drift

Områdegruppen har d. 04.01.02 indgået aftale om fordelingen af lokalslønspuljen pr. 01.04.01 med DSB drift for et samlet beløb på kr. 69.685.

Aftalen er fremsendt til berørte gruppeformand til orientering.

Restbeløbet af puljen udgør d.d. kr. 170.171, som skal anvendes inden 31.03.02 ellers overføres pengene til lokalløn 01.04.2002.

Aftale om ny ledelsesstruktur i togkomponenter, vogne

DSB togkomponenter har fremsendt forslag til aftale om ny ledelelsesstruktur i DSB togkomponenter, vogne.

De berørte gruppeformænd er orienteret ved kopi af forslaget til aftale.

Der blev afholdt møde om forholdet med togkomponenter d. 18.01.02 kl. 12.30 på Otto Bussesvej 2. Peder Jespersen, Jens Benny Andersen, deltager for DSB, Frank M Larsen og Jørn Nicolaisen deltager for områdegruppen.

På mødet var der enighed om udkast til aftale og revideret stillingsbeskrivelser.

Kvalifikationsløn til OK- ansatte

Områdegruppen har på møde d. 02.10.01 med DSB drift drøftet kvalifikationstillæg til overenskomstansatte stationsbetjente. Sagerne behandles individuelt efter cirkulæret af 6. september 1999 om nye lønsystemer.

Opgaven lyder nu på, at den lokale gruppeformand går til sin lokale ledelse og får lavet en indstilling om et individuelt kvalifikationstillæg på hver enkelt overenskomstansat stationsbetjent på grundlaget af ad. §6 stk. 5 i cirkulæret af 6. september 1999 om nye lønsystemer, og supplerede med pindene fra bilaget til organisationsaftalen om kriterier for kvalifikationstillæg:

Formålet med hele øvelsen er selvfølgelig at hæve lønnen og udligne forskellen mellem tjenestemænd og overenskomstansatte, der udfører samme arbejdsopgaver.

Ny løn – kvalifikationstillæg

Områdegruppen har indgået aftale med DSB drift d. 29.01.02 om kvalifikationstillæg til 2 medlemmer. Flere er på vej.

Sikkerhedsrepræsentanter

Liste over sikkerhedsrepræsentanter dateret 31.01.02 udsendt til områdebestyrelsen.

DSB Salg & Stationer

Ny uddannelse banevagter

DSB Salg & Stationer og Dansk Jernbaneforbund skal efter lidt tovtrækkeri endelig i gang med realitetsdrøftelser omkring uddannelse og virket som banevagt (arbejdsleder for sporspærring).

I en række forhold omkring uddannelse og virket som banevagt er ansvaret alene placeret i DSB sikkerhed. Dansk Jernbaneforbund vil derfor særskilt tage kontakt til DSB sikkerhed omkring disse spørgsmål, herunder censorvirksomhed, operatørattest, Sikkerhedsreglement og rettelsesblade hertil, kommunikation på arbejdsstedet.

De forhold som Dansk Jernbaneforbund mener er relateret til DSB Salg & Stationer, der stiller medarbejdere til rådighed som banevagter, er:

Møde i sagen med DSB S&S, er afholdt den 15. februar 2002

Uniforms- og arbejdsbeklædning

I forbindelse med at DSB indfører et nyt uniformsprogram sker der nogle væsentlige ændringer i forhold til hidtil dette f.s.v. ang. servicemedarbejderne. Ændringerne har været drøftet mellem Salg & Stationer og Dansk Jernbaneforbund, Stationspersonalets Områdegruppe DSB.

Udgangspunktet for den nye levering er, at arbejdsopgaverne er bestemmende for den beklædning, den enkelte medarbejder fremover skal have.

For servicepersonalet betyder det, at med de ændringer der løbende er sket i arbejdsindhold og opgaver, vil beklædningen være tilpasset disse opgaver. Derfor vil kun et fåtal af servicemedarbejderne, der primært har opgaver med egentlig kundekontakt, få tildelt decideret uniformsgenstande. Øvrige medarbejdere vil få arbejdsbeklædning. Arbejdsbeklædningen er blå med synligt DSB-logo.

Indholdet i den fremtidige beklædning fremgår af udarbejdede lister i udkastform. Pointsystem eller behovslevering er ikke endeligt aftalt. Her afventes henvendelse fra DSB til DJ.

Inden den nye beklædning tages i anvendelse, vil samtlige servicemedarbejdere modtage en "Vejledning i brug af DSB arbejdsbeklædning". I denne vejledning vil bl.a. stå noget om vedligeholdelse og renholdelse/vask af tøjet. Det er aftalt, at vask af arbejdsbeklædning sker med tilskud fra DSB.

Levering af det nye uniforms- og arbejdsbeklædning program vil ske i perioden fra 1.2 til 1.5.2002

Alle servicemedarbejdere er orienteret med personlig skrivelse.

Efterfølgende har områdegruppen rejst en sag i forbindelse til overgang til blå arbejdsbeklædning: (gengivelse af brev til Salg & Stationer)

Opsyn med og bortvisning af uønskede personer.

På medlemsmøder og skriftligt overfor områdegruppen har stationspersonale ansat i DSB Salg & Stationer rejst forskellige spørgsmål i forhold til indførelse af ny blå arbejdsbeklædning og servicemedarbejderens rolle i forbindelse til opsyn med og bortvisning af personer, der overtræder reglerne for ophold på DSB’s område.

Denne del af servicemedarbejderens arbejde vil ikke have samme myndighed i blåt arbejdstøj som i uniform. Medarbejderen egen forståelse og rolle beror på de signaler uniformen sender. Hertil kommer usikkerheden om hvordan medarbejderen bliver opfattet når den mere synlige myndighed forsvinder med uniformen.

Områdegruppen er af den opfattelse at der er tre forhold der bør afklares.

    1. Virksomhedens officielle holdning til servicemedarbejderens opgaver i forbindelse med udøvelse af myndighed. Hvad forventes der af medarbejderen fra DSB Salg & Stationer side – og ikke mindst fra kolleger specielt i tog og billetsalg. En fælles officiel landsdækkende virksomheds politik bør fastsættes og offentliggøres for servicemedarbejderen og de kolleger i DSB, der i dag har forventning om indgreb fra servicemedarbejderen side.
    2. De juridiske aspekter bør klarlægges og formidles, således at servicemedarbejderen kan forvente en ensartet behandling i hele landet, af såvel DSB, som af politi og domstole. Episoder, hvor servicemedarbejderen (i blåt arbejdstøj med synlig DSB logo) bør gribe ind, kan forekomme. Der er derfor behov for en dokumenteret klarlægning i forhold til medarbejderens myndighed og i forhold til en udmåling af straf, når servicemedarbejderen er blevet overfaldet.
    3. Områdegruppen vil gerne støtte det kommende arbejde i en ny Arbejds Plads Vurderinger f.s.v. ang. en behandlingen af servicemedarbejderen rolle ved opsyn og bortvisninger når dette udføres i blåt arbejdstøj. Det må være klart, at den holdningsmæssige del ikke kun ligger i den officielle virksomheds politiske- og juridiske del. Servicemedarbejderens egen forståelse af de ændringer, der følger med/i opgaven, når den nødvendigvis må opstå, skal også bearbejdes.

 

Kortlægning af de fremtidige arbejdsopgaver for stationsbetjenten i DSB salg & stationer

Et arbejde som DSB Salg & Stationer og Dansk Jernbaneforbund i nogen tid har arbejdet med.

Projektet blev startet som et pilotprojekt, hvor der alene blev set på stationer på Nord Vest banen. Pilotprojektet har dog vist, at der er behov for at gøre projektet landsdækkende for at kunne drage konklusioner på et korrekt grundlag.

Der blev i projektet udarbejdet et "servicekoncept" (en beskrivelse af hvor ofte en bestemt opgave skal udføres, eksempelvis hvor tit en affaldsbeholder skal tømmes) for den type stationer der er beliggende på Nord Vest banen. Dette vil være forskelligt afhængigt af, hvor mange dagligt rejsende der er, og hvor store areal/kvadratmeter stationen består af. Det er ligeledes nødvendigt, at vi ser på samtlige typer af stationer ved udarbejdelse af et samlet servicekoncept for Salg & Stationer.

Det er derfor blevet besluttet at arbejdet fortsætter ikke som pilotprojekt, men fast forankret i driftsorganisationen. Projektet vil blive fulgt af en referencegruppe med deltagelse af DJ og DSB Salg & Stationer, økonomi. Projektet skal indeholde:

I begyndelsen af april skulle arbejdet være afsluttet og efterfølgende vil Dansk Jernbaneforbund og DSB fortsætte dialogen omkring behovet for efteruddannelse og den fremtidige rekruttering af medarbejdere.

Der afholdes møde i sagen i Fredericia den 18. marts 2002

Jobbørsen

Områdegruppen har afholdt statusmøde med Jobbørsen den 17.01.02. På baggrund af dette og på baggrund af efterfølgende arbejde kan gives følgende status:

Drift, projekt klargøringsuddannelse: En snes medarbejdere bliver tilbudt job pr 01.03.02 i henholdsvis Klg. Nykøbing F, Klargøring Kastrup og Togkomponenter driftværksted.

Graffiti: Nykøbing F fortsættes med 3 medarbejdere. Nordjylland lukkes den 15.02.02, 3 medarbejderne afskediges med rådighedsløn og en udlånes til DSB Salg & Stationer, Ålborg for jobprøvning i 6 måneder.

Nørreport: Stopper med udgangen af februar. Dette berører 6 medlemmer.

Ekstraservice i DSB S&S: Fortsættes foreløbig til 30. april. Her er tilknyttet ca. 20 medarbejdere. Herudover vil ca. en halv snes medarbejdere få tilbudt faste stillinger.

Der afholdes evalueringsmøde om "Ekstra service" den 19.03.02 i Fredericia.

S-tog a/s : Skal bruge 8 servicedepotmedarbejdere. Kan ansættes som udlånte tjenestemænd.

En lang række af vores medlemmer har fået nye job og varige stillinger i DSB siden midten af år 2000. Mange har været tilknyttet jobbørsen i mere end halvandet år. Det har være en lang proces og mange medlemmer har haft brug for al deres tålmodighed. Hertil kommer at rigtig mange har indgået aftaler om fratrædelsesordninger eller er afskediget med rådighedsløn. Frem mod 1. august 2002 forventes det, at der yderlig sendes medlemmer på rådighedsløn.

Derfor er der "kun" ca. 30 medlemmer pr 1. marts, som ikke har eller vil have en afklaring.

Railion

Railion tilbagesender 29 Stbtj pr. 01.05.02 til DSB (jobbørsen) p.g.a. indskrænkninger i ordrer og kørsel. Geografisk er det Hovedstadsområdet og Sydsjælland med øer.

Auditering af Jernbanetilsynet (rapport af 01.10.01 fra trafikministeriet)

Trafikministeriet havde bestilt en rapport hos Norske Veritas, Danmark A/S for auditering af Jernbanetilsynet. Rapporten er dateret 01.10.01 og indeholder følgende hovedkonklusioner:

DJ grundkurser m.v

Der afholdes grundkursus 1 fra den 25. til 30. august, G2 fra den 22. til 27. september og G3 fra den 3. til 8. november. Sikkerhedskursus fra den 28. oktober til den 1. november.

Der afholdes DJ introduktionsdag i Valby den 30. april for nyvalgte gruppeformænd.

Efteruddannelse for tillidsrepræsentanter : Ansøgninger her om skal fremsendes gennem områdegruppen. Ansøgninger behandles af DJ's uddannelsesudvalg 2 gang årligt : 31.05. og 30.11

Beretningen blev godkendt.

 

Ad. 5: Meddelelser fra lokalgrupperne.

Gruppe 10.01:

Gruppe 10.01 afholdt ordinært gruppemøde d. 26.01.02. Der var genvalg til gruppeformanden.

Sommerferierækker for 2002 udsendt d. 07.02.02.

Mange af vores medlemmer har deltaget i forskellige arbejdsgrupper i forbindelse med forandringsprocesser i Diesel Togsæt Fredericia.

Vi arbejder med nogle nye parametre til resultatløn, vi forventer at arbejdet er færdigt til udgangen af februar.

DJ’s feriekatalog er denne gang perfekt i udførelse, hvis planer om køb af nye feriehuse, kunne vi godt tænke os nogle på østkysten f.eks. Ebeltoft, og et på Bornholm.

Gruppe 10.02:

Ordinært gruppemøde med valg afholdt d. 24.01.02. Der var genvalg på alle poster.

Ferierækker 2002 er udsendt. Aftale om turskifte forhandles, ligeledes foreslog gruppemødet, gruppen skulle forsøge at indgå en aftale om systematisk kompetence-udvikling / efteruddannelse.

Gruppen har d. 20.02.02 indgået lokalaftale om resultatløn.

Gruppe 10.03

Ordinært gruppemøde afholdt den 26.01 / genvalg

Gruppe 10.04:

Ordinært gruppemøde d. 17.01.02 i Odense. Beretning og regnskab godkendt. Det lykkedes ikke at få valgt gruppeformand og gruppenæstformand. Og der har været afholdt ekstraordinært gruppemøde den 21.02.02 i Fredericia kl. 15.30. Her blev der udpeget en talsmand : Knud O Larsen, Fredericia

Der er udsendt referat fra mødet med personligt eksemplar til medlemmerne.

Områdegruppeformanden er midlertidigt fg. gruppeformand.

Gruppe 10.05:

Ordinært gruppemøde afholdt d. 07.02.02. Der var genvalg til gruppeformanden.

Hele udbudssituationen har selvfølgelig berørt gruppen virke meget. Foreløbige meldinger fra ledelsen vurderer udbuddet til at berøre 3-4 af vores stillinger.

For vore kolleger i særlig jobbørs har vi fået placeret 8 mand i regulære stillinger, for de mange ser situationen ud til at ende med afskedigelse med rådighedsløn og efter-følgende pension.

Gruppe 10.06

Ordinært gruppemøde afholdt den 23.01 / genvalg på alle poster

Gruppe 10.07

Ordinært gruppemøde afholdt den 01.02 / genvalg

Gruppe 10.08

Ordinært gruppemøde afholdt den 08.02 / genvalg

Gruppe 10.09

Ordinært gruppemøde afholdt den 26.01 / genvalg

Gruppe 10.10

Ordinært gruppemøde afholdt den 07.02 / genvalg

Gruppe 10.11

Ordinært gruppemøde afholdt den 26.01 / genvalg

Gruppe 10.12

Ordinært gruppemøde afholdt den 29.01 / genvalg

Gruppe 10.13

Intet

Gruppe 10.14

Ordinært gruppemøde afholdt den 25.02 / genvalg på alle poster

Gruppe 10.15

Intet

 

Ad. 6: SU-information.

Der afholdes formøde den 30. april 2002

Der er afholdt VSU-møde den 4. februar og der er udsendt referat fra mødet.

Referat af OSU møde togkomponenter den 19.12.01 samt 20.02.02 er udsendt.

Næstformand i SUSIU drift Jørgen Jessen er tilskrevet d. 18.01.01 vedr. ønsket

repræsentation i SUSIU af Stationspersonalet.

Der er afholdt Ekstraordinært møde den 31.01.02 og møde d. 07.02.02

Bjarne M Andersen deltog i møde den 30/1-02 (Er indsat af DJ's HB og har notatpligt over for sammen.) Uddannelser skal revideres og forkortes tidsmæssigt. Nye arbejdsgivere skal fremover deltage. Overvejelser om at udvide DJ's udvalgsrepeæsentationen fra en til 5 medlemmer. Ny forretningsorden for udvalget er godkendt.

 

Ad. 7: Regnskab.

Revisionsmøde afholdes den 10.04.02 kl. 10.30 i Nyborg

Regnskab for 1. kvartal 2002 – afventer 6. møde

Status budget 1. kvartal 2002 – afventer 6. møde

Lokalgrupperegnskaber 2001 – afventer 6. møde

Kontingent til lokalgrupperne for januar kvartal 2002 er udbetalt.

Ny revideret inventarliste dateret 31.12.2001 blev med bemærkning om afskrivelse i forhold til lokalgruppe 10.07, godkendt.

 

Ad. 8: Andet.

Ad 8a: OK april 2002

Den indgåede aftale med tilhørende bilag af 27.01.2002 mellem finansministeren og CFU kan hentes på net.dialog under STK/OK2002. I overskrifter indeholder aftalen:

Dertil kommer en række "bløde pakker", det drejer sig bl.a. om:

I alt vurderes aftalen til at give en beskeden reallønsfremgang i perioden.

Aftale om KTO, er der meddelt sammenbrud d. 05.02.02 p.g.a. kravet til ny løn var 2,2%, fra arbejdsgiverside ønskede man 1,5%. Første strejke varsel afsendt HK/AC med start af konflikt den 2.4 Indkaldt til møde i Forligs institutionen den 10.03.02

STK fællesoverenskomst med DSB, S-tog virksomhedsoverenskomst, og fornyelse af organisationsaftaler i DSB og S-tog er indgået d. 08.02.02.

Hovedpunkter der berører DSB:

For ok-ansatte stationsbetjente:

Tjenestemænd, 83 Stbtj omklassificeres gruppevis fra lønramme 14 - 15 (køremænd).

Mere og flere detaljer følger. STK fællesoverenskomsten med tilhørende organisationsaftaler implementeres d. 01.10.2003.

Banestyrelsen afventer forhandling d. 27.02.02.

Et flertal af organisationerne vedtog at anbefale STK kongressen at stemme ja til overenskomstresultatet på CFU området på STK's hovedbestyrelsesmøde d. 29.01.02.

På STK kongressen d. 13.02.02 vedtog et overvejende flertal, at indstille til at godkende resultatet ved urafstemning.

Et overvejende flertal i Hb anbefalede på møde d. 07.02.02 at stemme ja ved urafstemnigen om det samlede resultat.

Urafstemningen skal være afsluttet medio marts 2002. stemmesedler………

 

Ad 8b: Projekt GTA klargøringspersonale

Der blev afholdt opstartsmøde for styregruppe og arbejdsgrupper den 18.01.02.

Der blev afholdt møde i arbejdsgruppen d. 12.02.02, hvor materiale vedr. produktionsvolume, personalesammensætning (alder f.eks.), infrastruktur planer, GTA køreplan skulle være indsamlet. Referat fra mødet dateret 21.02.02 er udsendt.

Der er aftalt fælles styre- og arbejdsgruppemøde d. 14.03.02 kl. 9.00 OBV5 med status, og der aftales en plan for information af personalet.

Til drøftelse i bestyrelsen.

Bestyrelsen drøftede infrastukturen i hovedstaden. DSB har endnu ikke afklaret anvendelserne og fordelingen. Hvilke spor skal anvendes og til hvilke togtyper. Dette forhold er væsentlig for det videre arbejde i projektet. Spørgsmålet behandles i anden regi og fornøden dokumentation søges.

 

Ad 8c: Sektion DSB

Referat med bilag af konstituerende sektionsbestyrelsesmøde den 21.01.02 i Århus samt forslag til forretningsorden til endelig godkendelse på 2. sektionsbestyrelses-møde den 04.04.02 i Fredericia er udsendt til områdegruppebestyrelsen.

Områdegruppebestyrelsen tog materialet til efterretning.

 

 

Ad. 8d: Seminar for Områdegruppebestyrelsen

Bestyrelsesseminar 23.-24.05. 2002.

Områdebestyrelsen vedtog på 4. møde d. 14.01.02 afholdelse af seminar. Emnerne bliver "OK 2002, herunder ny løn" – "visioner for og fremtidige faglige uddannelser" – og / eller evt. aktuelle emner. Formandskabet står for den praktiske afvikling af seminaret under ansvar for det budgetterede.

Seminaret vil foregå som 12/12 møde på Tornøes Hotel Strandgade 2, 5300 Kerteminde tlf. 65 32 16 05

Knud T Martens og Jan R Christensen inviteres ligeledes til at deltage.

 

 

Ad. 9: Sager til afgørelse.

Ad. 9a: "Områdegruppens hjemmeside"

Under DJ's hjemmeside side 5 er der mulighed for at områdegrupperne kan få et Link til en egen side.

Områdegruppebestyrelsen har nedsat en arbejdsgruppe bestående af Kurt Hansen og Preben Henriksen til at komme med en indstilling om forholdet.

Notat af 13.02.2002 vedr. områdegruppens hjemmeside udsendt til bestyrelsen.

På baggrund af det udsendt notat til områdegruppebestyrelsen arbejder redaktionsudvalget videre.

 

Ad. 9b: Medlemslister.

Seneste medlemslister dateret 29.01.02 er udsendt til lokalgrupperne.

Revideret "Lokalgruppestruktur / Tillidsrepræsentantsfortegnelse" er udsendt via netdialog den 13.02.02 med nye medlemstal pr. 29.01.02 og fordelt på lokalgrupperne.

Næste medlemsliste udsendes til lokalgrupperne snarest efter at områdegruppen har modtaget næste opdaterede kartoteksudtræk fra Forbundet.

 

 

Ad. 9c: Næste møde.

Møder i år 2002 i områdegruppebestyrelsen afholdes:

Andre berammede møder:

24.10.02 / 12.12.02. (Deltager Jørn Nicolaisen)

(Deltager Jørn Nicolaisen, Kurt Hansen, B M Andersen)

(Deltager Jørn Nicolaisen)

(Deltager Jørn Nicolaisen)

(Deltager Kurt Hansen)

Nicolaisen og Bjarne M Andersen)

 

 

Ad. 10: Spørgsmål fra bestyrelsen.

 

Mødet sluttede klokken 14.48

 

 

 

_______________ _______________ __________________

Jørn Nicolaisen Kurt Hansen Henrik R Frederiksen

 

 

 

_______________ _______________ __________________

Per Jenner ledig Henning E Laursen

 

 

_______________ _______________ __________________

Frank M Larsen Kim Gert Andersen Kurt L Olsen

 

 

_______________ _______________ __________________

Bjarne M Andersen Torben H Neiiendam Preben Henriksen

 

 

_______________ _______________ ________________

Bent Juhl-Hansen Sten Gildesberg Jørgen Buhl

 

________________

Henry Nielsen